• 5 bra prylar för höstvandringen

  Kläder efter väder heter det. Utrustning efter väder kanske är bättre? Oavsett så blir utfärden för stora och små betydligt bättre med rätt förutsättningar.

  Men hösten kommer ju som alla vet kyla och fukt. Detta ställer högre krav på den utrustning man har med sig ut. Men inte heller underhållet av utrustningen får glömmas. Jackor ska impregneras och kängor fettas in. Här följer därför tips på fem schyssta produkter för en trevligare utevistelse nu när hösten står för dörren!

  1. Packpåse för att hålla dina saker torra och sorterade.

  Men en eller flera vattentäta packpåsar i ryggsäcken så håller du din utrustning organiserad och torr. Dom brukar vara enkla att hantera då man bara rullar ihop öppningen och sedan knäpper ihop den. Dessa påsar brukar dessutom finnas i olika storlekar och färger för att kunna matcha alla behov. Väljer du dessutom att köpa dry bags från Urberg så bidrar du till naturen med deras 1%-program.

  Bild hämtad från www.outnorth.se

  2. Regnponscho & tarp i ett.

  Två i en helt enkelt. En ponscho som är tillräckligt stor för att täcka dig och din ryggsäck när regnet öser ned, men som även ger ett temporärt skydd vid till exempel rast. Eller varför inte säkra en regnfri yta precis utanför tältet?

  Tips: Exped Tarp Poncho

  Bild hämtad från www.outnorth.se

  3. Läderfett för dina torra kängor.

  Uttorkade kängor betyder blöta fötter. Regelbunden skovård är därför A & O för att förhindra detta. Samtidigt maximerar du kängornas livslängd. Om du kan så bör du välja ett miljövänligt alternativ.

  Rekommendation: Fat Bear Leather Care

  Arkivbild

  4. En pannlampa

  En pannlampa är både en bekvämlighet och en säkerhet. Med den ursmidiga Petzl Zipka så finns ingen anledning att inte ha en med sig. Tack vare en inovativ lösning för bandet så tar den minimal plats, samtidigt som den går snabbt att sätta fast på huvudet. Den går självklart att komplettera med uppladdningsbara batterier.

  Tips: Petzl Zipka

  Bild hämtad från www.outnorth.se

  5. En buff. Kanske världens bästa plagg?

  Buffen är en obesegrad favorit för oss. Förutom att värma och skydda mot vind så kan man använda dom till allt ifrån att grovfiltrera vatten till att improvisera ett tryckförband.

  Bild hämtad från www.outnorth.se
  Omslagsbild: www.outnorth.se & www.fatbear.se