• Featured Video Play Icon

  Explore Outdoor 2020 inställt

  Det har varit lite stormigt kring Explore Outdoor de senaste åren. Explore har enligt många besökare vi pratat med dragits med stora brister i upplägget samt en skev balans av utställare (mycket hög andel delikatesser). Detta var något vi upplevde en stor förbättring på under detta års upplaga av mässan. Vi och många andra besökare kände att mässan var mer avskalad och fokuserad på det viktiga. En reboot helt enkelt. Något att bygga på. Många intressanta föreläsningar, workshops samt prova på och betydligt färre försäljare av rökt kött. Ett lyft och ett stort kliv i rätt riktning. Bäst av allt var att Bushcrafthörnan flyttat in i mässhallen!

  Vi blir därför lite ledsna över att idag höra att nästa års upplaga ställs in pga för få utställare. Detta är möjligen en effekt av ett tappat förtroende hos besökarna vilket gjort att besöksantalet sjunkit och därmed gjort mässan mindre attraktiv för utställare. Det är ju som många vet ganska dyrt att ställa ut på mässor, så det är ju förståeligt om en utställare ej vågar chansa på ett deltagande när tidigare år ej varit några direkta fullpoängare. En annan teori är att Sverige är en ganska litet land, och att de återkommande utställarna känner att deras räckvidd ej längre förbättras av mässbesök, då deras varumärke redan är så pass förankrat hos svensken. Men detta är självklart bara spekulationer. Vad tror ni? Kommentera i fältet nedan.

  Vi har beslutat att ställa in Explore Outdoor 2020 då nuvarande bokningsläge från utställare inte är tillräckligt för ett bra genomförande. Vad gäller Explore Outdoor 2021 återkommer vi med mer information längre fram.

  https://www.exploreoutdoors.se/?sc_lang=sv-se

  Redaktionen har sökt Stockholmsmässan för en kommentar.