• vandringsleder i sverige

  Facebooktips – Vandringsleder i Sverige

  Facebook har blivit ett nav för alla möjliga intressen. Ett av dessa är vårt älskade friluftsliv. Det finns många grupper inom friluftslivets alla grenar. Men en har nått ut längre än de flesta. Vi pratar om Vandringsleder i Sverige.

  Vandringsleder i Sverige har som mål att ge sina medlemmar möjlighet att dela med sig av upplevelser, tips och inspiration. Här välkomnas alla att berätta om sina utfärder. Korta som långa. Långväga som i närområdet. Bandet till naturen och vandringen binder medlemmarna samman.

  Gruppen har under sommaren 2020 vuxit väldigt snabbt i spåret av covid 19. Allt fler har sökt sig ut i naturen och det blir då naturligt att söka tips på vandringar. Därför är dessa grupper så viktiga. Personliga upplevelser och pricksäkra tips bidrar till en bättre första utfärd för nya vandrare.

  Drivkraften bakom gruppen

  Administratörerna uppmuntrar regelbundet medlemmarna att posta bilder med olika teman. Det kan vara allt ifrån vandring i olika miljöer, till områden eller mer specifika teman som växter och friluftsböcker. Vi fick möjlighet att ställa ett par frågor till Jessica Andersson. Administratör och grundare av Vandringsleder i Sverige.

  Hur föddes tanken till att skapa Vandringsleder i Sverige?

  Tanken med att starta gruppen ” Vandringsleder i Sverige ” var att få människor att älska naturen ännu mer genom att lättare hitta ut på vandringsleder i Sverige. Tanken var även att skapa ett mervärde genom att berätta för vandrare om vad som finns att se och njuta av i naturen. Och att det bara inte är en vandringsled för motion, utan så mycket mera.

  Naturens värde och att visa upp vandringsleder för att få njuta och stressa av har alltid varit högt i kurs i gruppen. Det bästa med gruppen är att ha skapat en fantastiskt gemenskap mellan människor som älskar natur och vandringsupplevelsen.

  Här är alltså ingen vandring för kort och ingen utfärd för tuff för att delas?

  Att njuta av naturen kan ske som ett långt äventyr eller som små vardagsäventyr. En vandring kan vara kort eller lång eftersom det är värdet av vandringen som är viktigast.

  Jag har även dämpat att det ska vara så krångligt att ta dig ut på vandring. Målet är att vandring i naturen ska bli en folkrörelse igen. Naturen stor alltid öppen för oss, dörren är aldrig stängd . Du som jag är alltid välkommen.

  Det finns vackra skogsrum överallt så alla kan finna sitt eget utan problem. Naturen läker, stärker och stressar av. Den ger hälsa, ny energi och är fantastiskt bra för att stärks humöret positivt.

  Med hjälp av gruppen vandringsleder i Sverige blir det enklare att hitta ut över Sveriges vackra land. Jag tror stenhårt på att naturen såsom skog, berg och stränder, vackra vyer och doften av skogen stärker kropp och hjärna. Både psykiskt och fysisk samt ger oss stimulerande effekter.

  Vad skulle du säga är gruppen bästa egenskap?

  Gruppen storhet är just att den drivs en sann äkta naturälskande människa. Och i samverkan med likasinnade fina medmänniskor som delar med sig av sina vandringsupplevelser och kunskap blir kraften i gruppen så bäst. I Vandringsleder i Sverige får bara trevliga positiva människor/naturvänner vara med som älskar vandringsupplevelser i Sverige.

  Jag älskar när människor får må bra och jag är säker på att gruppen jag startade har gjort svenska folket mer glada och harmoniska genom att få inspiration för att hitta ut efter vandringsleder i Sverige.

  Hur ser din relation till naturen ut?

  Min relation till naturen är väldigt nära och min kärlek till den är enorm. Jag är ofta ute i naturen och vandrar. Min passion är även botanik, mykologi, örtmedicin och ätliga vilda växter i skog och mark. Jag plockar ofta vilda ätliga växter och äter men letar även efter arter att låta ögat njuta av.

  Naturen är en stor vän och min relation med den är så stark. Jag tänker ofta på att jag är rätt person att driva gruppen ” Vandringsleder i Sverige ” eftersom passionen för den är så stark. Så när jag är ute och vandrar så upplevelser jag skogen på många olika nivåer. Jag ser både det stora i naturen och det lilla .

  Foto: Jessica Andersson

  Gå med i gemenskapen

  Personligen har jag genom mina år som medlem fått väldigt många värdefulla tips på vandringar. Vissa har genomförts, andra ligger som drömmar för framtiden. Båda utfallen är värdefulla på sitt eget vis och verkar för att bidra till energi i vardagen.

  Gruppen har idag över 181 000 medlemmar. Det är en helt enormt mängd om man ser till vårt lilla land. Det måste ju vara ett tecken på att vandring kanske är har uppnått folkrörelsenivå? Fantastiskt kul med detta intresse för ämnet och gruppen säger vi.

  Så om du söker en hemtrevlig grupp med en enormt styrka i sitt stora medlemsantal. Då bör du gå med i Vandringsleder i Sverige.

  Och du! Glöm inte allemansrätten. Du kan läsa mer om den här.

  Klicka här för att komma till Vandringsleder i Sverige

  Omslagsbild: William Fridh, 2018