• Friluftsugn från Omnia

  En mysig fika hör dagsturen till. Om man då kan bjuda sina vandringskompisar på en rykande färsk sockerkaka så blir man dagens hjälte! I samband med att vi recenserat en portabel ugn från Omnia så tävlar vi ut en likadan!

  Ugnen används tillsammans med ett Trangiakök eller annan gasolspis och i den kan du tillaga allt ifrån baconlindad fläskfile till sockerkaka och färskt frukostbröd! En hit för glampern eller familjen som vill krydda till sina dagsturer. Den är mycket enkel att använda, och tidsåtgången är densamma som i en vanlig ugn.

  Regler för deltagande:

  • Skapa ett konto här på Friluftskanalen.se för att kunna skriva i kommentarsfältet nedan. Det kan du göra här!
  • Skriv och berätta i kommentarerna PÅ DENNA SIDA vad du skulle vilja laga i ugnen från Omnia.

  Villkor:

  • Tävlingen avslutas 31/1 20:00. Vinnaren tillkännages under den nästföljande veckan bland kommentarerna nedan.
  • Du som deltar i tävlingen måste vara över 18 år och bosatt i Sverige.
  • Vinnarna utses av en jury bestående av personer på Friluftskanalen. Juryns beslut kan inte överklagas och juryn behöver inte motivera sitt beslut.
  • Friluftskanalen förbehåller sig rätten att vid behov ändra tävlingsvillkoren eller avbryta tävlingen.
  • Endast ett tävlingsbidrag per sökande godkänns.
  Omslagsbild: Fridh, Andreas. Omniaugnen. 2019.

  17 Kommentarer

  Det här låter ju som en riktigt bra grej att ha med sig ut. Nybakad sockerkaka, med krossade chokladbitar skulle jag nog vara det första jag bakar i den.
  Det skulle bli en perfekt överraskning för barnen när vi är ute på äventyr.
  Hoppas jag får chansen att vinna detta paket 🙂

  Hej! Här är en som är ute i naturen varje dag med mina hundar. Jag hade tillagat egenfångad fisk tillsammans med kryddor från skogen under sommaren då grönskan är om bäst. Annars hade jag förgyllt mina turer i skog och natur med nybakat bröd tillsammans med en härlig kopp med Te. Att få avnjuta något gott i en miljö som skapar lyckorus kan knappast gör livet bättre.

  Jag har precis upptäckt friluftslivet och älskar allt med att vara ute i naturen. Dock delar min familj inte min glädje och för att locka med de ut så får jag locka med god mat. Sist vi var ute gjorde vi pannkakor över öppen eld. En succé! Därför skulle jag vilja slå detta genom att göra en pizza i skogen. Då kan jag utan problem få med familjen i flera veckor utan att behöva tjata.

  Jag hade tillagat något kött, med svamp plockade direkt från skogen. Barnen hade fått hjälpa till att plocka, rensa, dela…Tänk att kunna sitta där och samtala om vikten av att värna om naturen samtidigt som man kan tillaga det vi har runtomkring oss.

  Jag har tänkt på att skaffa en Omnia ugn länge. Nu ska jag bo heltid i min van, och då hade den sådan ugn gjort det möjligt för mig att baka kakor, bröd, ja till och med att tillaga fisk. Men det första jag skulle göra är att ta med min familj ut i de vita skogarna i Lappland där jag bor, och laga en riktigt god sockerkaka med fjolårets handplockade blåbär, hallon och hjortron. Det ger lite mysig värme och gemenskap i vinterkylan. En Omnia ugn skulle ge mig känslan av hållbar lyx också ute i naturen också ur ett miljösyn, då man kan laga maten på plats – och inte behöver köpa färdiglagat osv.

  Jag skulle göra en special kladdkaka som jag brukar baka annars, fast denna gången på mitt landställe i skärgården på en picknick. Vanlig kladdkaka som man toppar med after eight och flingsalt på. Så galet gott är det när chokladen smälter.