• Lär dig tillverka char cloth (tinder)

    Är du trött på att inte kunna få igång brasan med eldstål trotts att du har kollat på vår instruktionsvideo? Då kan char cloth vara lösningen för dig! Vårat senaste tillskott i kunskapsbanken är nämligen en guide för hur man enkelt och billigt tillverkar eget char cloth med saker du kan hitta i hemmet!

    För dig som inte vet så är char cloth förkolnat tyg som börjar glöda otroligt lätt. Det passar speciellt dig som föredrar tändstål över tändare eller tändstickor då det kan vara svårt att finna tillräckligt bra tinder i naturen under visa väderförhållanden. Char cloth kan du enkelt förvara i en liten behållare som du fyller på då och då.

    Processen kräver enbart tyg gjort av 100% bomull, en metallbehållare, en nål (i vissa fall) och en eld. Du kan antingen förbereda det hemma inför nästa tur eller göra det på kvällen när du har slagit läger. För att läsa mer om detta så kan du gå in på menyn (synlig ovan på stor skärm) och sedan klicka dig vidare till “Char cloth (tinder)” under fliken som säger “Kunskapsbanken”.