• Hösten kommer med mörkret. Dags för pannlampa kanske?

  Med hösten kommer mörkret. Men varför låta det vara ett hinder för ditt friluftsliv när det finns så mycket portabel belysning att lysa upp omgivningen med. Det gäller bara att hitta rätt pannlampa för just dina krav. Om du inte redan hittat en favorit förstås.

  Alla ställer ju olika krav på sin belysning. Vissa prioriterar massvis med ljus, medans andra prioriterar vikten. Oavsett vilket så finns det rätt lampa för ändamålet. Men att hitta rätt lampa bland alla ljustermer och batteritabeller är inte alltid helt lätt. Därför ska vi nu väcka liv i vår ficklampsguide samt tipsa om två kompetenta pannlampor!

  Vilken pannlampa/ficklampa är bra för vandring?

  Detta är en minst sagt svår fråga. Inte för att det är svårt att välja själva lampan när man väl vet vad man kräver av den. Utan för att man först måste komma fram till vilka krav man ställer på lampan. För oavsett om det handlar om en ficklampa eller pannlampa så skiljer dom sig åt i egenskaper.

  I regel så finner många att en bredare eller kombinerad ljuskägla är lämpligt. Gärna kombinerat med lång batteritid men gott om ljus när det krävs. Just god ljusstyrka kan vara avgörande om du till exempel kommer bort från stigen du följer, eller behöver påkalla uppmärksamhet. Vidare så bör lampan vara vattentät och packa smått för att spara utrymme i packningen.

  Vi har dock insett att många tycker detta val är klurigt. Därför har vi tidigare skrivit en mycket omfattande guide om att välja pannlampa/ficklampa för friluftsliv. Där pratar vi om lumen, ljuskäglor, mAh och mycket annat. Så läs den innan du ger dig ut på jakt efter en ny lampa. Vi lovar att valet kommer bli lättare, och lampan du väljer blir mer lämpad för just dina friluftsaktiviteter.

  Två kompetenta pannlampor från Lumonite

  Lumonite är gamla i gamet. Att dom år efter år levererar förtklassiga pannlampor gör att dom är svåra att inte fastna för. Ett finskt företag som vet vad användarna förväntar sig av deras produkter.

  Lumonite Compass R. Bästsäljaren

  Om vi ska tipsa om en lampa som vi personligen uppskattar och dessutom har gett betyget “Utmärkt” så är det Lumonite Compass R. Med hög ljusstyrka och mycket god batterikapacitet på lägre styrkor så är detta en enormt mångsidig lampa. Vad sägs om drygt 600 lumen i 2.5 timme? Eller 200 lumen i hela 8 timmar?! Allt detta i ett enormt tåligt format med internt batteri.

  Lumonite Pixel. Nykomlingen

  Lumonite Pixel är en väldigt liten pannlampa med integrerat batteri och en förstklassig balans mellan ljusstyrka och lystid. Att den dessutom väger in på blotta 62 gram och laddas via USB gör inte saken sämre. Vi har hårdkört lampan de senaste månaderna för att kunna leverera en utförlig recension om den till er. Ni finner den vi knappen här nedan.