• LABC & Första hjälpen i friluftslivet – Ny sida i kunskapsbanken

    Många aktiviteter inom friluftslivet kan presentera potentiellt livsfarliga situationer för er utövare. Extra utsatt är till exempel de som cyklar mountainbike, paddlar och klättrar. Men även vandrare kan råka illa ut. Om man tvingas hantera en olycksfallssituation så finns det en minneslista inom första hjälpen att arbeta efter. Nämligen LABC.

    Det viktigaste när det kommer till LABC och första hjälpen i friluftslivet (all första hjälpen egentligen) är att försöka! Men man kan självklart hamna i situationer då man blir handlingsförlamad. Det kan komma sig av att man själv hamnar i chock av situationen. Därför kräver dessa kunskaper repetition och övning för att få till en slags automatik vid de pressade situationerna. Vi rekommenderar därför er alla att gå en eller ett par kursen i första hjälpen för att kunskapen ska sitta i ryggraden.

    Men för er som önskar bättra på kunskaperna redan nu så har vi skrivit en utförlig guide kring LABC och första hjälpen inom friluftslivet. Denna kombineras med mycket rekommendationer för vidare läsning och flera videor att titta på. Ni hittar den via knappen nedan!

    Omslagsbild: Rawpixel.com. First Aid Case on Wall. 2017.