• Mobilförbud i skogen eller använda mobilen som verktyg/redskap

  Mobilförbud i skogen?

  Jag vet att många friluftsentusiaster och naturfolk tycker att man ska låta mobiltelefonen ligga kvar i fickan eller ryggsäcken när man är ute. Detta är något jag håller med om, ifall man ser det ur ett socialt perspektiv.

  När man sitter djupt försjunken inne i skärmen och stänger av omvärlden blir man lätt den där tråkmånsen som inte hör vad andra säger. Man upplevs som väldigt ointresserad eller rent av arrogant. Men jag vill faktiskt konstigt nog slå ett slag för att våga använda mobilen när du är ute i naturen, om du är ute själv vill säga! När jag ger mig ut i skogen och hittar den där perfekta platsen att hänga upp min hammock på och kaffet har kokat klart så kan jag luta mig tillbaks med min kåsa och treva upp mobilen från fickan. Där kan jag sedan ligga och läsa nyheter, redigera lite bilder eller kolla instagramflödet och jag gör det till lugnande fågelkvitter och vindens susande i trädtopparna.

  Mobilen kan vara ett otroligt bra redskap inom friluftslivet, bland annat som GPS, lampa och instruktionsboken
  Ivung, Thomas. Kanal till friluftsliv. 2018.

  Jag känner mig inte som en mindre “friluftsmänniska” för det utan tvärtom ligger jag hellre där och läser nyheterna än vid köksbordet hemma.

  Telefonen är ett bra sätt att snacka med folk på, utan att man måste bjuda dem på en drink.

  – Frank Lebowitz,1950

  Sedan kan ju mobilen i bland vara en hjälpande hand vid navigation och så vidare men där förespråkar jag i första hand karta och kompass, som reserv kan man använda mobilen.

  Även på fjället är mobilen en vän på kvällen när man ligger i tältet, att ha teckning på fjället är inte sannolikt men att lyssna på ljudbok eller musik kan vara avkopplande en stormig kväll, eller även där skriva blogg eller redigera dagens bilder innan du drar upp sovsäcken och sluter ögonen.

  Ska det vara mobilförbud i naturen eller ska mobiltelefonen användas som ett verktyg
  Ivung, Thomas. I smyg. 2018.

  Så var inte rädda för att ta med mobilen ut på tur, lyssna inte på mobilkritikerna utan våga njut även med mobilen i handen för huvudsaken är att du kommer ut .

  Glöm bara inte lyfta blicken i bland och spetsa öronen… naturen är den bästa sociala kontakten. 🙂

  Vi ses där ute!

  Omslagsbild: Ivung, Thomas. Funny cats. 2018.