• Recension av pannlampan Nitecore T360

  Nu måste jag få slå ett slag för Nitecore! Jag är ett stort fan av deras Tube, den tokigt prisvärda nyckelringslampan som trots sin storlek sätter många större lampor på plats och som dessutom är uppladdningsbar.

  I det här inlägget så tar vi en snabbtitt på deras T360. En modell som ofta kommer hänga med i väskan. Både i skogen och till vardags. Som namnet antyder så är denna pannlampa roterbar 360°, passar utmärkt på molle, är uppladdningsbar och så enormt mångsidig så jag vet inte vad. Man kan köra den som självstående belysning, pannlampa, sätta nått klädesplagg, byxficka, bröstficka eller liknande.

  Med en ljusstyrka på enbart 45 lumen så är den absolut inget monster. Långt ifrån. Men den är så liten och mångsidig så den fyller funktionen som portabel belysning bättre än många andra lampor jag har testat. Tack vare en spridning på 100° och sin ringa ljusstyrka så finner jag denna lampa ypperlig för arbete i lägret och hundpromenader, snarare än på cykeln i högt tempo.

  Nyckelfunktioner

  • Enormt mångsidig vid riktning och placering
  • 2 – 15 – 45 Lumen
  • 21h – 1.45h – 45min batteritid
  • 100° ljusspridning
  • Uppladdningsbar med LED för laddstatus
  • IP65-klassad

  Fördelar

  • Mångsidighet som få andra lampor i klassen
  • Helt okej prestanda med storlek-ratio i åtanke
  • Uppladdningsbar via micro-USB (tänk batteripack på vandringen <3)
  • Långklick för att starta leder till mindre ofrivilliga påslagningar i väskan
  • Kostar enbart 219 kronor

  Nackdelar

  • Hade gärna sett den löstagbar från fästet för att sätta på till exempel en nyckelknippa
  • Lite kort batteritid
  • Jag hade önskat 1 lumen röd LED som lägstanivå istället för 2 lumen

  Rekommenderar jag denna pannlampa?

  Min slutsats är att denna pannlampa är mycket prisvärd om man är ute efter något litet, mångsidigt, inte orkar byta batterier, men ej kräver massvis med ljus under långa stunder. Den har numera ersatt min tidigare lilla pannlampa pga det bredare användningsområdet samt laddfunktionen. Jag offrade cirka 50 lumen, men nu landar iallafall ljuset där jag vill!