• Tent Block – Universalförankring för tält och tarp

  Tanken till Tent Block föddes när vi läste att många brukar släpa med sig klättekilar ut för att förankra sina tält vid stenhällar och liknande. Men dessa är både dyra och saknar mångsidighet. Vi kände att ”här finns det utvecklingspotential”!

  Tur var väl då att Andreas här på på Friluftskanalen råkar ha erfarenhet av att rita och framställa saker i plast. Det fanns därför ett försprång inom bolaget. Efter en del brainstorming och flertalet protoyper senare har vi landat i en första version som nu finns att köpa i butik!

  Detta är vår första egenutvecklade produkt, så resan har varit lite krokig. Och i efterhand kan man tänka tillbaka och sett saker man kunde gjort annorlunda. Men det är sådant man tar med sig till framtida projekt. Tent block tillverkas till 100% in-house. Det gör att vi kan finjustera och ständigt optimera produkten och tillverkningen.

  Tent Block är tänkt att förenkla resning av tält och tarp i eländig terräng. Mer specifikt på bergshällar och stenig mark där vanliga tältpinnar sällan går att nyttja. Tänk dig stenhällar längs kusten, sandig barrskog eller stenig mark. Med vår produkt har du betydligt bättre möjligheter att få upp ditt tält.

  Använd naturens egna former

  Kila den i naturliga skrevor och hålrum, snara stenar grenar och utstick eller fördela kraften mellan flera olika tältpinnar. Detta är bara några få exempel på sätt att nyttja Tent Block på för att förankra ditt tält. Lite mer udda scenarion är djup snö eller lös sand. Då kan man snara fast en snösko, paddel eller liknande och då åstadkomma ett ankare att gräva ned!

  Tent block tillverkas med hjälp av 3D-skrivare i en plast som heter PETG. Det är ett mycket slagtåligt och robust material som dessutom är återvinningsbart. Linan är en nylon/Dyneemahybrid som har en bråttstyrka på hela 150kg! Dyneema brukar kallas för ”världens starkaste fiber”.

  Nyckelfunktioner:

  • 8 olika kilstorlekar kan uppnås via kombinationer av den yttre och inre kilen för att alltid kunna hitta ett hålrum att förankra den i.
  • Använd snörena i botten för att snara fast stenar, grenar eller utstick i berget. Perfekt när det saknas hålrum att kila fast i.
  • Fördela kraften mellan flera tältpinnar när underlaget är poröst.
  • Snara fast till exempel en paddel, snösko eller liknande för att åstadkomma ett ankare att gräva ned.
  • Mångsidig ögla att ansluta tältets/tarpens lina mot.

  Teknisk information:

  • Vikt: 22 gram
  • Material: PETG & Nylon/Dyneema-lina
  • Snörlängd: 62cm
  • Minsta packstorlek (Ej medräknat lina): 4,1×3,1×3,1cm

  Sugen på att testa Tent Block?

  Vi har valt att samarbeta med www.slims.se som första butik vid lansering.
  Tent Block går därför bara att köpa där den första tiden efter lansering. Pris? 149kr för ett 2-pack! Då stödjer du dessutom en liten personlig butik.